2017-05-06, lördag och vi har kommit en bra bit hemåt på vår resa. Vi har stannat till på camping Municipal les Iles Clerval ca 10 mil från tyska gränsen. Den här campingen hittade vi förra året och blev väldigt förtjusta i området och den lilla staden, så vi sa redan då, att nästa gång ska vi stanna flera dagar och verkligen njuta av tillvaron här. Det var då det. Nu är vi här och det var precis så bra som vi kom ihåg och vi satt utanför husbilen bland ett hav av tusenskönor, med floden som närmaste granne, helt underbart. Naturligtvis delade vi på en flaska vin, det hör liksom till.
Vi vaknade av regnet och då tyckte vi inte längre, att platsen var unik, utan helt enkelt en vanlig vanlig campingplats med en regnig gräsmatta. Så det blev ingen promenad i stan idag, utan vi har mest suttit inne och lekt på datorn.
Imorgon åker vi vidare till Tyskland.

När förra bloggen skrevs var vi fortfarande i Spanien, närmare bestämt på camping La Masia i vårt älskade Blanes. I Blanes har vi tillbringat många sommarsemestrar och ett tag kändes det som vårt andra hem. Jättefina badmöjligheter, fin strandpromenad, bra campingar och restauranger + en fin gammal stad och annat som man som turist vill träffa på. Dessutom finns det ett vardagsliv som pågår hela tiden för spanjorerna som bor här och det gör staden levande, vilken årstid man än kommer.
Första dagen i Blanes var regnig men sen kom solen fram och värmen var återställd. Samtidigt vaknade spanjorerna till liv och fyllde campingens platser och stugor med ungar, gamlingar och folk som bara tänkte njuta av sin ledighet. Hög volym på musikapparater och hög volym på barnen och de vuxna, det är så det ska vara på en spansk camping och det är så vi minns våra semestrar i Blanes.

När vi inte satt ute och försökte vara med i gemenskapen vandrade vi runt i staden och området där campingar och hotell ligger.
Och mindes…
Suck, vi vill gärna åka till Blanes en sommarsemester igen, men man kan inte få allt och eftersom vi är borta 5 månader på vintern får vi hålla oss i Sverige på sommaren. Plånboken säger också ifrån, Blanes är inte det billigaste stället i Spanien att semestra i…

Naturligtvis gick vi ut och åt vid ett tillfälle, det fick bli musslor på kataloniskt vis, så himla gott… Vi gick till favvorestaurangen sen lunch och där satt bara spanska familjer och åt och hade trevligt. Jättekul att se barnen äta skaldjur och musslor med god aptit, ingen varmkorv eller hamburgare så långt ögat kan se. När borden var överfyllda med släktingar och vänner och nya kom, tog man bara fram ett nytt bord som täckte en bit ut på trottoaren. Så gör man i Spanien…

Något havsbad blev det inte, däremot blev det en tvätt i tvättmaskinen!!

Vi lämnade Blanes tisdagen den 2:a maj och startade vår resa mot Frankrike, men vi stannade till och handlade på Lidl först. Vi vet, att vi alltid får en chock när vi gör våra första inköp i Frankrike, allt är så mycket dyrare. Så vi bunkrade upp för X antal dagar och hoppades att vi skulle slippa besöka någon butik i Frankrike. Vi stannade också till vid gränsen och handlade i köttbutiken och whiskybutiken. Sen drog vi in i Frankrike och fick lite regn på rutan. Men regnet försvann och vi hade en jättefin resa genom ett bedövande vackert land. Början av resan kanske inte var så himla kul, bara en massa byar och städer och rondeller, men snart nog var vi ute på A75:an, en betalfri motorväg som är av högsta klass. Allt är så vackert och bergen, som vi måste igenom för att komma hem är så imponerande. Det blev en lång resdag, men vid åttatiden såg vi den berömda Millau-bron, som en gång var Europas högsta bro och då var vi snart framme vid dagens resmål, staden Millau där vi skulle tillbringa ett par dagar…
Men det besöket och lite till kommer jag att skriva om vid nästa blogg. Jag har problem att importera in bilderna till datorn och vill gärna ha med dom, så jag skriver ett nytt inlägg om några dagar…

Fortfarande är det lite småregnigt ute, men kanske kan vi ta en liten promenad eller också gör vi inte det.
Tror att ni har bättre väder i Sverige, se till att det stannar tills vi kommer hem, om 14 dagar har vi vaknat vår första morgon i Sverige på länge….