27 april 2017
Framme i vårt älskade Blanes, där vi tillbringat så många varma husvagnssemestrar i på den tiden vi fortfarande var verksamma i arbetslivet. Den här gången är det inte särskilt varmt, faktum är när vi kollar väderrapporterna, visar det att det är varmare i Eskilstuna just idag än hos oss. Vi har nu regn och 8 grader och i Eskilstuna är det 9. Imorgon är en annan dag och då ska regnet vara borta.

Vad gör man då när det regnar? Städat och fixat bilen gjorde vi redan i Oropesa del Mar så det behövs inte. En liten promenad till grönsaksmarknaden, nej, inte idag det får bli i morgon.. Just nu sitter jag framför datorn och tror det blir ett litet inlägg om Oropesa del Mar, som vi gärna gör reklam för. Kent sitter med paddan framför sig och kollar annonser och nyheter, kanske går han in på facebook. Sen vet vi inte…

Vi ligger på camping La Masia och här är fullbokat. Det är ju snart långhelg och då vill spanjorerna ut och campa.

Men det var om Oropesa del Mar jag skulle skriva. Tisdagen den 18 april anlände vi till Didota camping där vi bestämt att vi skulle vara en vecka. Det var inte första gången vi var där, vi brukar stanna där på vår hemresa några dagar eller en vecka. Vi fick en jättebra och solig plats, vilket inte är det enklaste, för många träd skuggar och det är nog skönt på sommaren men den här årstiden vill man ha sol. Eftermiddagen och kvällen var varm och skön, så efter vi gjort alla sysslor man gör när man kommer fram så satte vi oss ute och åt en enkel middag och drack ett glas vin. Jätteskönt.

Onsdagen gick åt till diverse praktiska göromål och den solen ville inte riktigt vara med, regnet kom och gick. På torsdagen skrev jag lite på förmiddagen och på eftermiddagen tog vi en skön promenad längs stranden fram till stadens centrum. Kent ville hitta en spelbutik och klippa av sitt långa hår. Inget av detta lyckades men vi vandrade omkring lite här och där och lyckades få ihop 6 km innan vi var tillbaka på campingen. Vi skulle äta på campingens restaurang på kvällen, men där möttes vi av en fullproppad bar men tom restaurang. Torsdagar var nämligen en av två dagar då ingen mat serverades på kvällarna, endast Happy Hour fram till kl 1800, vilket långliggarna visste och ockuperade hela bardelen. Så vi gick hem och lagade någonting, minns inte vad…

Fredag morgon och solen var tillbaka. Vi beslöt att ta en ny vandring och gick i sakta mak över stranden, ca 1,5 km. Stranden mot campingen är stenig men sen är det en jättefin sandstrand som tre elefanter vaktar. När dom inte vaktar används dom som strandduschar. Längs med gångvägarna finns fina soffor med olika mönster av mosaik och det blir ännu tydligare när vi kommer in i Jardines Marina Dor, en jättefin park mellan stranden och stadens centrum. Vi tröttnar aldrig på att gå där, man ser ständigt något nytt. Träd och växter, konst i olika former blandat med olika fåglar och fiskar i dammarna. Överallt finns också dessa mosaikskapelser som soffor. Jag tog många kort därifrån, hoppas ni får en liten inblick i hur vackert det är.

Även staden Oropesa del Mar, vet egentligen inte om det är en stad, är full av mosaik och hotellen som finns är tjusiga skapelser med olika dekorationer. Det finns många glassiga restauranger, dit har vi inte kommit ännu, men en öl och en tapas på baren som ligger centralt blir det alltid, det passar vår plånbok bättre. Någon spelbutik finns inte i staden men Kent uppsökte sin frisör, som brukar klippa honom och det blev jättebra.

Tillbaka till campingen och en skön eftermiddag i solen. På kvällen blev det ett besök på campingens restaurang och vi fick vår middag. Kent åt lammkotletter och jag åt dagens fisk, som var forell. Lite vin och irländskt kaffe blev det också och lite dyrare blev det än vi var vana vid. Men fortfarande billigt.

Lördagen tillbringade vi på campingen, det var så varmt så vi orkade inte göra så mycket. Mot kvällen blev det en god middag, orkade inte med någon förrätt utan åt oxfilé och nyfriterad pommes, sallad och drack vårt bästa vin från Lidl. Senare på kvällen satt vi inne och lyssnade på Die Zillertaler och pratade om den här resan och gamla resor. Det är fantastiskt vad mycket vi varit med om, är både tacksam och ödmjuk.

Söndagen gjorde vi en ny vandring och måndagen gick åt till att förbereda resan norrut och mellan varven satt vi ute i skuggan, jag med en bok i handen. Tvättstugan lockade också.

På Didota camping ligger mest långliggare, tyskar, engelsmän och holländare på vintern och fr o m nu och framöver tar spanjorerna över. Några svenskar såg vi inte till, men en dansk som var väldigt svår att förstå tog kontakt med Kent, jag höll mig i bakgrunden…

På tisdagen checkade vi ut och började vår resa och vårt mål var Blanes. Vi insåg rätt så snart att vi inte skulle hinna fram den dagen, då vi stannade här och där och shoppade. Så vi stannade till på camping Oasis Mar i Montroig del camp. En helt ny camping för oss och lite annorlunda. Vi fick en plats precis vid stranden och havet. Solen försvann emellanåt och regnet kom, i början bara med små droppar men sen regnade det, ungefär som ett regn brukar vara o Sverige. Vi förberedde våra fiskar, som vi köpt på Mercadona och det blev stekt dorada till middag. Dessutom hade jag köpt några makrillar som blev inkokta med ättika, socker och kryddor. Måste tillägga att jag njöt av min mat, för fisken var min. Kent njöt inte mindre av pizzan han åt….

Vi somnade sen gott till vågornas brus och regnets smattrande.

Medan jag har skrivit har vädret ändrat sig. Termometern visar på 14 grader och regnet har slutat. Imorgon blir det promenad här i Blanes, strandpromenaden lockar och grönsaksmarknaden väntar. Sommarbutiker har öppnat och så även restaurangerna. Över helgen väntas många spanjorer, dom har långledigt nu..
Tror vi får ett trevligt avslut på vår Spanienresa…