2018-01-15, måndag och det är nu 18 dagar sedan vår vinterresa började. Dagarna går fort här i Spanien och tiden räcker inte för att skriva någon blogg. Nåväl, nu är vi i Santa Pola, det är morgon och Kent sover ännu och det verkar alla andra på camping Bahia också göra. Det har regnat i natt och kanske kommer det att fortsätta idag också.

Men jag börjar skriva om Peniscola där jag slutade förra inlägget. Där vi var några dagar och umgicks med Kents kusin Ingemar och hans Ulla på camping Eden. Inget jättefint väder, men det utlovade regnet och åskan varade bara några timmar och det var sent på kvällen. Några längre vandringar eller andra begivenheter blev det inte, utan vi bara kopplade av. På söndagen besökte vi en asiatisk restaurang, faktiskt en av de få restaurangerna i närheten av campingen, som var öppen och åt en jättegod middag med många olika rätter. En bra avslutning på våra dagar i Peniscola.

Resan gick vidare, ca 30 mil söderut och vi hamnade i Calpe, inte av en slump som jag tänkte skriva, utan det var ett planerat och väldigt efterlängtat besök. Där bor nämligen våra vänner Ville, Bitte och Lars-Åke stora delar av året. Våra vänner hade bokat plats åt oss på en av ställplatserna och samma vänner kom och hämtade oss när vi checkat in och vi tog en promenad hem till deras nya lägenhet. Där väntade ett glas vin och tilltugg på den inglasade balkongen med fin utsikt mot havet. Kanske såg vi inte så mycket, för de stora fönsterna var rätt så smutsiga och våra värdar var bekymrade över hur man smidigast skulle kunna tvätta dom. Många olika teorier diskuterades medan vi drack vårt vin och pojkarna enades om att man kunde nog lyfta bort de stora, tunga fönsterna och sedan blaska och tvätta av hjärtans lust. Så fick det bli, men en annan dag. Vår första kväll i Calpe avslutades hos Kinesen i backen och vi åt en jättegod anka i apelsinsås och pekinganka.
På tisdagens förmiddag beslöt maken, som kände för att riva ner lite i husbilen, att plocka bort handfatet i toautrymmet för vi hade en vattenläcka någonstans. Först var han bekymrad för hur han skulle få loss det, men när han väl hittat de fyra skruvarna som höll allt på plats, så gick det som en dans. Inte bara handfatet lossnade utan både under- o överskåp ramlade ner och det var ju bra, för då fick vi städat där också. Det visade sig att vattenlåset inte var tätt. Snart var allt fixat, skåp och handfat satt på rätt plats och sen kom snart vännerna och bjöd in oss till den traditionella musselfesten, som alltid går av stapeln på GUNNAR-dagen. Då firar vi Kent GUNNAR, pojkarna lagar till musslorna och jag o Bitte får egentid och sitter i soffan o myser och pratar tjejsnack. Den här gången blev det musslor på asiatiskt vis och det var jättegott.
Tredje dagen i Calpe blev det en tur på stan och resten av dagen ägnades åt fönstertvätten, som pojkarna ska ha all heder av. Gediget arbete. Bitte var förstås med på ett hörn, hon kunde inte låta bli. Efter arbetet var alla värda en god middag, även jag som inte gjorde annat än kom med glada, uppskattande hurrarop så vi gick till en italiensk restaurang, Mama Rosa, och fick även där en god måltid..
Sista dagen i Calpe blev det ett besök hos frisören för Kent och även ett besök i spelbutiken för Euromillionas väntade. Sen blev det hejdå till vännerna och förhoppningsvis träffas vi igen på något annat ställe i Spanien. Dom har också husbil och ska ut och åka, men väntar på en persiennreparatör som aldrig infinner sig, så dom lär få vänta…. I Calpe hade vi bra väder, varmt och skönt på dagarna men småkallt på morgonen och kvällen.

12 januari, fredag fortsatte vi 10 mil söderut till San Fulgensio, som ligger granne med La Marina. Där finns en superbra lavomatic där vi kunde köra ett par maskiner tvätt, vilket var behövligt. Vi försökte få plats på vår vanliga jättebra ställplats, men som väntat var det fullbelagt där. Vi fick en plats på den lilla ställplatsen vid Lavomatic, tyckte den verkade helt ok, ända tills vi såg att framför oss var tömningsstationen och bilarna kom i en tät ström och tömde sitt avlopp och toa och lukten var inte alltför angenäm. Vi satt i alla fall ute under eftermiddagen och drack ett glas av den tyska sekten vi köpte i Luxembourg. Dagen efter gick vi på marknaden som låg alldeles utanför och köpte där en lampa som jag inte tror vi kommer att använda och grönsaker av olika slag.

På söndagen rullade vi ut ur San Fulgensio och åkte vidare till Citronmarknaden en bit därifrån. Citronmarknaden är jättestor men det mesta man kan köpa där kan man också köpa på de mindre marknaderna. Kent hade lämnat en hel del kläder hemma och i Malmö så han behöver lite nytt och här fick det bli ett par nya snygga tröjor. Tidigare har han köpt ett bälte med Bittes hjälp. På citronmarknaden kan man naturligtvis köpa citroner men namnet kommer av att marknaden ligger i ett område med citronodlingar.

----

Nu har det gått några timmar, frukosten är avklarad och vi har besökt kinesen där Kent köpte en del braattha-saker, vi besökte måndagsmarknaden som inte var särskilt välbesökt och avslutade vandringen på Kina-restaurangen vid Blå rondellen där vi varit jättemånga gånger tidigare. Jag åt anka i apelsinsås även här, men det var absolut inte i samma klass som hos kinesen i backen i Calpe. Faktiskt tyckte vi att restaurangen var blaha..

Här på campingen har vi ett antal vänner, t ex Mats o Kristina som även är grannar och klubbkamrater på Sundbyholms camping. Dom har köpt en husvagn här på Bahia som dom har uppställd permanent här. Där är det alltid projekt på gång, just nu pågår golvbygge i yttertältet. Dom kunde dock slita sig från arbetet en stund på kvällen och vi satt och spånade en stund hos oss över ett glas vin. Rätt småtrevligt faktiskt. Vi kommer att träffa dom mer imorgon.
Idag har vi träffat Otto och hans husse o matte Bosse och Maud. Otto var lite sur på oss för vi hade inte med oss vårt bord från Sundbyholm som han fullkomligt älskade att tugga på när han besökte oss. Vi kommer att ses igen under dagen. Just nu har Kent gjort samma jobb som jag skrev om i början, dvs plockat isär tvättstället och alla skåp. Han var inte riktigt nöjd med finishen, så han gjorde om jobbet…

Efter den regniga natten och småkalla förmiddagen skiner nu solen och jag ska nog sätta mig en stund ute.

Nu vill jag ha jättemånga kommentarer, älskar att läsa om hur ni har det vart ni än befinner er….