2018-04-09 måndag, påsken är över och nu är det vardag igen. För oss spelar det ingen roll, våra dagar lunkar på och vi har hunnit en bra bit hemåt. Vi är nu i Mazarron på camping Los Madriles, som är en jättefin camping med två pooler, en utomhus och en inomhus. Båda har ständigt en vattentemperatur på 28 grader och det underjordiska välgörande vattnet byts ut varje natt. Vi åker hit några dagar varje resa, så härligt..

Sista bloggen handlade om Sevilla och El Puerto de Santa Maria. Den sistnämnda orten är helt ny för oss och blev snabbt en favorit. Camping Las Dunas var småtrevlig, personalen och människorna runt omkring oss likaså. Vi gick våra promenader både till stan och längs stranden, vädret var jättebra och för första gången kunde man sitta ute länge på kvällarna.

Kent fick dessvärre bekymmer med kramper i ben och värk i ryggen, ungefär som han hade i Torrox för några år sedan. Skillnaden var, att värken inte fanns hela tiden och kunde botas med piller och gick över efter ett par dagar och ingenting hindrade att han kunde sköta sina uppgifter, t ex disken och våra gemensamma promenader..

Sköna dagar var det, men påsken ville vi fira i Fuengirola. Värmen fanns även där och vi checkade in på Hästgården onsdagen den 28 april, efter en småjobbig resa på den vältrafikerade Autovia del Mediterráneo, som går längs med kusten en bra bit upp i landet. På Hästgården var mycket sig likt, inte så många svenska ekipage men vi träffade Mats och Elsie, som varit kvar där sen vi lämnade ställplatsen innan vi for till Portugal. Jag har ju skrivit mycket om Hästgården tidigare så det tänker jag inte göra nu, men lite omflyttningar har skett, tysken och finnen som hade yxkrig förra gången har flyttat långt ifrån varandra, bastun finns kvar men vi såg ingen aktivitet där och Paco styr och ställer på ett trevligt sätt.

Vi tillbringade inte så många timmar på Hästgården utan mesta tiden var vi inne i staden Fuengirola. Massor med folk flanerade längs strandpromenaden, många låg och solade på stranden och några badade. Vi flanerade mest, vilade oss ibland och fick något läskande på någon bar och hade det bara mysigt. Långfredagskvällen besökte vi Woken, det är bara ett måste när vi är i Fuengirola. Jättegod mat och mysig miljö och nära hem, perfekt….

Påskaftonen umgicks vi med våra vänner Gun och Ronny och besökte restauranggatan där vi började vår måltid med ett påskbröd, som man tydligen äter här i Spanien. Det var det närmaste påsk vi kom för vi skippade sill och ägg o annat, jag åt en fiskrätt och Kent fick sina revbensspjäll och allt var jättegott.. En trevlig eftermiddag och tidig kväll tillsammans med vännerna, sen vandrade vi hemåt men det gick sakta, då det fanns gott om barer efter vägen…

Söndagen var slappardag och vi satt mest utanför husbilen på Hästgården och lyssnade på musik från restaurang El Rengo vars parkering är ställplatsen där vi bor. Varje söndag spelar ett band och lockar många, men vi föredrog att lyssna vid husbilen. Trevligt, men kanske var det inte vår musik…

Måndagen den andra april lämnade vi Hästgården och for vidare mot Balerma ca 20 mil österut. Vi stannade dock till i Torrox och gick på marknaden och köpte avocado för 2€/kg. Vi köpte 2 kg men fick 3 för samma pris, så vi har ätit och fortsätter ännu att äta den jättegoda avocadon till frukost lunch och middag..  Lunchen blev på en kinarestaurang och sen vandrade vi på strandpromenaden och såg förändringen från vår till sommar sedan vi lämnade staden innan Portugal. Sommarrestaurangerna var öppna och solsängar var utställda på stranden – sommar.. Vi träffade också tidigare grannar på campingen som berättade att de var de sista svenskarna som lämnade campingen, de flesta var på väg hemåt och några var redan hemma. Lite vemodigt tyckte jag, men det gick över för resan fortsatte.

En härligt varm resdag blev det på autovia, mycket fint att se på och rätt som det var så var vi på camping mar azul i Balerma. Inte heller den campingen behöver jag skriva om, för det har jag gjort så många gånger, men vi stannar gärna där och tvättar och fixar och den här gången blev det också många sköna stunder i solen och en promenad på en blåsig strand. På resan söderut var det överfullt på campingen men nu kunde vi välja och vraka plats för det fanns gott om lediga platser. Vi blev kvar i tre nätter och fortsatte sedan resan hemåt torsdagen den 5:e och målet var Mazarron och camping Los Madriles i Isla Plana. Samma autovia som tidigare men den här delen av vägen är inte särskilt vacker och det finns inte så mycket att titta på. Då tar jag fram min bok och drömmer mig bort en stund och snart hade ytterligare 20 mil hemåt passerat och vi var framme.

Här har vi det bara bra. Badar flera gånger per dag och resten av dagen gör vi just ingenting. Jag sitter i skuggan och läser och Kent sitter i samma skugga och tar en whisky. Ibland blir det en liten promenad men mest sitter vi.. Campingen ligger vid foten av ett berg i bakgrunden och havet nedanför, fantastiskt fint vart man än ser. Massor av blommor..

God mat äter vi förstås och allt är tillagat i vårt hem och visst dricker vi ett o annat glas vin.

 Känner mig verkligen privilegierad som får ha det så bra…

Härifrån åker vi imorgon. Nästa stopp blir i San Fulgencio där vi tänker ligga på ställplatsen en vecka. Kents dotter Helen och hennes kompis Eva kommer till Torrevieja, som bara ligger en bit ifrån och vi ska umgås några dagar. Ska bli jättekul att träffa någon från familjen hemma. Efter San Fulgencio blir det nya bad och plaskande. Då väntar termalbadet La Fuente i Fortuna och det 36gradiga vattnet, höjdpunkten på hela vår resa…

Har förstått att ni börjar tina upp hemma i Sverige och att blåsipporna börjar komma, en fantastisk tid väntar.. Ha en jätteskön vår och skriv gärna och berätta om hur det är just där du är…