2018-03-24, lördag, och vi har lämnat Portugal, varit i Sevilla och befinner oss nu på camping Las Dunas i El Puerto de  Santa Maria som ligger norr om Cadiz i Spanien.

Måste först göra en rättelse, fina restaurangen Sergios i Olhao som inte var öppen på lördagskvällen, har i vanliga fall öppet på kvällarna, tror säkert dom har sin fina mat kvar men det har också blivit en ”take away”restaurang. Har hittat lite olika uppgifter på nätet om restaurangen….

När jag skrev sist så skulle vi lämna Olhao på måndagen och så blev det. Efter lite inhandling av landets goda viner på Intermache så skulle vi avsluta Olhao med ett besök på en fantastisk fiskrestaurang som bara är ett måste när man är i de trakterna. I en sliten restaurang längs vägen 125:an hittar man den, vaxduk på borden, lite skalpotatis, bröd, oliver och sallad dukas upp och sen kommer den nygrillade fisken, en efter en hamnar på tallriken, den ena godare än den andra. Sammanlagt får man 9 olika fisksorter och till det dricker jag lite vin sällan är gott och Kent en öl..
Ett besök där är ett måste för oss, precis som ett besök på Sergios men blev det så? Nej, det var måndag och fiskrestauranger är ofta stängda på måndagarna… Tråkigt, tråkigt o tråkigt….

Besök på två av tre favoritrestauranger blev inte som vi tänkt, nu återstod bara restaurang O Forno som också ligger längs 125 mot Tavira och som har en underbar vildsvinsgryta….

Vi lämnade Olhao och for längs 125:an mot Tavira och Vila Real de Santo Antonio, stannade till på kinesen i Tavira där vi handlade billiga bra att ha grejor och sen blev det varuhuset Continente och handlingen fortsatte även där. Fina badlakan och handdukar blev det plus en hel del mat förstås. Innan inköpen blev det faktiskt ett besök på O Forno och vildsvinsgrytan var precis så god som vi minns den.

Vädret i Portugal har inte varit så bra de sista tre veckorna. Ibland t o m riktigt dåligt. Vi har undvikit de värsta stormarna som funnits längs kusten och campat lite inåt landet, men folk vi träffat har berättat om nerfallna trän och att ett fartyg blåst upp på sanddynorna utanför Olhao…

Vi låg i Vila Real de Santo Antonio de sista dagarna på vår vanliga ställplats som vi gillar och som har blivit lite av ett basläger för oss. Inga spännande dagar direkt, det regnade mycket och de dagar solen var framme besökte vi den lilla fina staden. Vi tog också loss husbilen en dag och åkte över till Spanien och bytte gasoltub och passade då på att åka en tur längs Algarvekusten.

Måndagen den 19 mars lämnade vi Vila Real och Portugal. Vårt mål var Sevilla och samma väg som förde oss till Portugal tog oss nu till Sevilla. Storkar, fina berg och mimosan som inte börjat blomma än brydde jag mig inte om längre, utan jag satt och läste min bok och det regnade mest hela tiden.

Att hitta ställplatsen i Sevilla är inte lätt, GPS:n förstår inte att vägen genom nöjesfältet är avstängd och de flesta kör fel och det gjorde även vi förra gången vi var där. Den här gången gick det klockrent och snart nog hade vi en plats och elen inkopplad. Då kom också regnet..

STÄDERNAS STAD är rubriken på den här bloggen och städernas stad är förstås Stockholm, det måste jag väl säga, men Sevilla ligger inte långt efter. Vi vaknade på tisdagen av att fåglar höll på att bygga bo på vårt tak, tittade ut och såg en klarblå himmel och sol, vilken härlig promenad till stan det skulle bli. Så blev det och dagens utflykt var till stadsdelen Santa Crus och katedralen. Absolut sevärt, mäktigt och vackert. Kan tillägga att Christofer Columbus ligger begravd där.

Vi strövade sen omkring och tittade på alla fina hus, som jag trots att jag läst på inte visste så mycket om. Smala gator med restauranger och souvenirbutiker, gatumusikanter finns förstås också med i gatubilden. Och lagom med folk…

Hemma igen sen eftermiddag efter en promenad på närmare en mil, då var det skönt att sätta sig i solen med min bok och bara koppla av. På kvällen blev det Farmen som vi fortfarande följer fastän vi vet vem som vann…
Nästa dag när vi slog upp ögonen och samma fåglar fortsatte sitt byggande på taket, fanns det en svensk husbil bredvid oss och det var Sören från Färingsö, som kommit in på natten efter ett antal, felkörningar i Sevilla. Han fick anlita taxi som vägvisare och då kom han rätt..

Sören skulle som alla andra in till stan, katedralen och Christofer Columbus lockade så vi erbjöd honom följa med oss och så blev det. En riktig trivsam dag fick vi, han struntade i katedralen och följde med oss till Plaza Espania och väl där så blev det häst o vagn runt Sevilla. Mat förstås och sen en vandring hemåt igen. Sören var i extas och gjorde många bra inköp på affärsgatan på hemvägen..
När vi kom tillbaka till våra husbilar bjöd han på glass och kaffe och sen umgicks vi hela kvällen också, trots trötthet och utan vin..
Tredje dagen skulle vi besöka ett område i utkanten av stan, Triana, som en gång var Sevillas zigenarkvarter och där fanns också många keramikfabriker. Området ligger på samma sida om floden Guadalquivir som ställplatsen ligger så egentligen hade vi inte behövt gå in till gamla stan, men det gjorde vi. Där träffade vi Sören, som väntade på en guidad visning i katedralen och vi gick och åt lunch tillsammans innan han gick till katedralen och vi till Triana. Vet inte vad jag ska tycka om det området, lite blaha kanske, när man jämför med innerstan. Vi gick snart hemåt, men stannade och tog en öl på en fin restaurang med en magnifik utsikt över floden, båtar, kanoter och tornet ”Torre del Oro” som numera är sjöfartsmuseum. Som om inte det räckte så fick vi se en grisuppskärare skiva upp en del av den svartfotade grisen till ett sällskap, ett skådespel som är kul att ha varit med om. Vi har redan bestämt, att om vi kommer till Sevilla flera gånger ska vi besöka samma restaurang och beställa in svartgris…

Hemma efter tredje dagen i Sevilla, ömma fötter och törstiga efter 1,3 mils promenad, var det skönt att slå sig till ro utanför bilen med en bok i handen. Kent hjälpte Sören med något borrande och sen var det en lugn kväll hemma och morgonen därpå lämnade vi det varma, sköna, trevliga Sevilla. Då kom regnet..

Nästa stopp skulle bli på camping Las Dunas i El Puerto de Santa Maria som ligger norr om Cadiz i Spanien. Resan genom ett grönt och vackert Spanien gick fort, det är bara ca 13 mil mellan Sevilla och El Puerto de Santa Maria. Vi stannade på ett IKEA-varuhus i Jerez och åt lunch. För Kent blev det köttbullar och själv åt jag laxen, som var precis lika god som den man äter på IKEA i Sverige. Kan tillägga, att jag åt fisk även i Sevilla, jättedyra måltider, relativt goda men ingenting man lägger på minnet. Jämför man billiga IKEA-laxen med dessa måltider så vinner den laxen utan tvekan. 
Vi handlade förstås lite ljus o servetter, knäckebröd, korv o lite till - man måste bara....

Här är vi nu på camping Las Dunas som är en helt ny plats för oss. Det regnade när vi kom men idag har det varit rätt så varmt men blåsigt. Vi har tagit en liten promenad, en jättefin strand finns utanför campingen och hamnen ligger i närheten. Går man åt andra hållet så kommer man till staden. Men den får vi undersöka närmare imorgon eller på måndag, kanske tisdag, vi vet inte hur många dagar vi blir här. Sen fortsätter vi nog mot hästgården i Fuengirola några dagar och sen går det uppåt och hemåt. Drygt en månad till blir vi i Spanien, sen väntar några veckor i Frankrike och Tyskland…

Hoppas på värme, både här och hemma i Sverige och vi önskar er alla en GLAD PÅSK var ni än befinner er i världen….